Leto



Ahojte, keďže leto je v plnom prúde tak dnes si povieme pár (ne)výhod tohto nádherného obdobia.

1. Prázdniny

Jedna z výhod (samozrejme školou povinných) sú prázdniny na ktoré sa každý teší len aby sa nemusel učiť. Uznávam, je pekné nevidieť zošuverené tváre učiteliek ktoré učia aj cez to, že deti zo srdca nenávidia. So slovíčkom prázdniny sa spája aj hromada voľného času, konečne môžeš urobiť všetky vie veci čo si cez školu nemohol. Napríklad si ľahnúť a spať alebo ísť spať o 4 ráno a zobudiť sa o 4 poobede.

2. Potenie

Niet lepšieho pocitu ako keď sa čerstvo osprchuješ, vyjdeš von a si spotený ako keby si prešiel celé Vysoké Tatry 3 krát. Ešte lepší pocit je, keď už sa nestihneš ísť naspäť domov umyť a musíš byt celý deň v prepotenom tričku.

3. Hmyz

Otravné a rôznych veľkostí, od malého mravca až po kobylku. Leto je ideálne pre toto "nádherné" a "neotravné" malé stvorenia, ktoré vám všade lezú a znepríjemňujú váš deň pri vode. Ideálne je ak vám nedajú pokoj ani večer. Napríklad taký komár, kto by nemal rád komárov ? A teraz vážne, najhoršia vec na lete sú tie za*rané komáre, ktoré vám nedajú spávať a ani si oddýchnuť.

4. Teplé noci


Neviem či toto brať ako pozitívum alebo negatívum na lete. Negatívum, pretože keď chcete spať, tak za ten čas čo zaspíte prepotíte 10 tričiek, 4 posteľné plachty a dva matrace. Áno, je super spať nahý, má to iba samé výhody. Lenže aj tak sa potíte ako divý a nie a nie spať. Pozitívum je keď idete v lete večer von je to nádherné, sprevádzajú vás hviezdy, všade len cvrlikanie cvrčkov (krásne to je pokial na vás jeden neskočí, potom už nie je krásne nič) a vlastne všetko stvorené pre nezabudnuteľný zážitok s osobou, ktorá vám je k srdcu najbližšie.

5. Nepríjemný vzduch

Nepríjemný vzduch v lete ? Oh áno, napríklad je osviežujúca letná búrka, ale vzduch po nej? Na odpadnutie. Alebo celé týždne svieti slnko, je "príjemných" 30-40 stupňov a vlastne vonku sa nedá ani dýchať.

6. Melóny a broskyňe

Celý boží rok sa každý teší len na to, ako si dá šťavnatý melón a ešte šťavnatejšiu broskyňu. Toto je na lete asi tá najlepšia vec. Jedlo lepšie chutí, ( ak nie je moc teplé ), veľa druhov ovocia alebo osviežujúce nápoje či smoothie. A dievčatá dobrá správa! V lete sa rýchlejšie a lepšie chudne.

7. MHD

Najhoršie, čo môže byť v lete ? Ísť autobusom. Len si to predstavte, cítite sa sviežo, čerstvo navoňaná umytá a čakáte na zastávke. Príde autobus kde nie je klíma, nastúpite a v tom momente ste celý spotený a smradľavý. Ale zasa musím podotknúť, že v niektorých autobusoch klíma vážne funguje. Najviac milujem ľudí (väčšinou staršia generácia), ktorý nastúpia do autobusu v ktorom je naplno pustená klíma a oni čo urobia?? Otvoria okno... Ehm .. prečo??? Môžte mi prosím vysvetliť, prečo toto niekto robí ? Je im zima alebo až tak milujú teplo, že ho musia púšťať do autobusov? Naozaj neviem ako si toto mám vysvetliť. Potom sa ešte sťažujú, že prečo nejde klíma. No prečo asi ?

8. Krásna pleť

Tie ktoré majú vyrážky mi teraz dajú za pravdu, že v lete je to s nimi oveľa lepšie. Málo stresu, veľa slnka, morská voda = vysušené vyrážky a krásny lesk. Celých 9 mesiacov túžime po tom aby bolo leto a aby sme mali na 2 mesiace krásnu, zdravú, bezproblémovú pleť.

9. Módne výstrelky

Idete k vode/na kúpalisko a vidíte ako niektoré staršie paní si myslia, že stále majú 20 a môžu sa obliekať ako len chcú. Nechápte ma zle nech si každý nosí čo len chce, ale primerane k svojmu veku. Taktiež turisti, čo si dajú sandále a do nich ponožky. Ešte lepší sú tí ktorý si dajú šľapky a do nich ponožky. Nikdy som nepochopila tomuto mocnému výstrelku, či sa im to jednoducho páči alebo im je zima? Ktovie, možno oboje.

10. Kľud a pohoda

Nekončiaca (takmer) pohoda a kľud od všetkého? Tak na toto je leto ideálne. Jednoducho si vyložiť nohy, dať si niečo dobré chladené a byt uvoľnený. Proste niet lepšieho pocitu.

Zhrnutie


Tento krát by som sa vás chcela spýtať aké sú podľa vás výhody a nevýhody leta ? A na akej dovolenke ste už tento rok boli alebo kam sa chystáte? Určite mi dajte do komentárov vedieť a ja si to rada prečítam. Ak ste pri mori alebo doma, vyložte si nohy, dajte niečo studené , pustite si film a na nič nemyslite len odpočívajte. Prajem vám krásne leto !
XOXO

Komentáre

Obľúbené príspevky z tohto blogu

Najlepšia kamarátka

(ne)výhody žien s veľkým a malým poprsím

Dievčatá a ich dni